Em presento

Em dic Francesc López Guardiola i vaig néixer l’any 1963 a Badalona, ciutat en la que visc i de la que he estat regidor socialista a l’Ajuntament durant 16 anys, on he tingut la responsabilitat de la regidoria d'urbanisme els darrers dos mandats. Al 1979 em vaig afiliar al Partit dels Socialistes de Catalunya, en el que ara sóc secretari d'acció institucional i portaveu de la federació del Barcelonès Nord i membre del Consell Nacional.

Vaig decidir construir aquesta pàgina web com a espai on poder explicar les meves reflexions i les meves inquietuds envers la política, la societat i, com no, la meva ciutat.

Sovint es té la sensació que la gent que ens dediquem a la política no encertem a connectar amb els ciutadans i que moltes de les decisions que es prenen a les institucions i als partits no arriben amb la suficient claredat al conjunt de la societat. Es per això que, aprofitant que els avenços tecnològics ens posen a l’abast instruments que serveixen per comunicar-nos d’una forma més directa, avui començo aquesta aventura on vull presentar-me, explicar la meva trajectòria, els meus punts de vista i les meves inquietuds, intentant al mateix temps generar un espai de debat en el què us convido a participar-ne, fent-me arribar les vostres propostes i opinions.

Badalona, la tercera ciutat de Catalunya, és avui una ciutat viva i dinàmica, que compta amb una geografia rica i diversa, amb mar i muntanya; amb un patrimoni cultural d’una gran rellevància, des dels íbers fins al modernisme, passant per la ciutat romana, Baetulo. Ara, l’inici del segle XXI, Badalona és una ciutat metropolitana amb una personalitat i una identitat pròpies, i que viu un dels seus moments històrics més apassionants: importantíssims projectes socials i urbanístics estan tenint lloc amb l’objectiu d’adaptar-la als canvis dels temps en que vivim i a les necessitats d’una societat viva i moderna, que es transforma dia a dia.

Badalona, per arribar a ser la ciutat del segle XXI que tots volem, treballa dia a dia per superar els dèficits històrics heretats, amb la voluntat de situar-se en les millors condicions per afrontar els reptes del present i del futur. Acabar d’obrir la ciutat al mar; millorar la xarxa de transport públic; ser capaços de generar una nova i potent centralitat metropolitana; preservar per les generacions futures el nostre entorn natural; continuar els esforços per ser una ciutat compacta en la que es pugui residir, treballar, accedir a tot tipus de serveis assistèncials, educatius, culturals i comercials, i en la que es pugui viure plenament el temps de lleure. Una ciutat amb una alta qualitat de vida; una ciutat que s’enriqueix amb la diversitat de les seves gents i que fa apostes decidides per la convivència.

Vull reflexionar sobre tot plegat i compartir amb tots vosaltres aquestes reflexions. És tot just això el motiu que m’impulsa a obrir aquesta pàgina web. És ben segur que les vostres aportacions seran ben rebudes

Francesc López Guardiola